ברכות

השאלה: שלום רב יקר
התחלתי לקרוא תהילים וגם שמרתי שבת וגם התחלתי לנטול ידיים ולברך עכשיו יש לי כמה שאלות
1.אם אני קוראת תהילים זה טוב?
2.בתנ"ך "תורה נביאים וכתובים"יש תהלים אז זה אותו תהילים שיש בספרים הקטנים?
זאת אומרת אני יכולה לקרוא מתורה נביאים וכתובים את התהילים?
3.נטלתי ידיים לאחר שיצאתי מין השירותים אבל לא מיליתי את הנטלה עד הסוף במים זה גם בסדר?
4.לאחר שיצאתי מהשרותים אז נגעתי במים כאילו שטפתי ידיים ואז עשיצי נטלה זה גם בסדר?
5.ביום שבת שעבר עברתי על כמה דברים שלא ידעתי שאסור לעשות בשבת אז אם אני עושה משהו שאני לא יודעת אם מותר או אסור בשבת אז זה ניקרא כאילו חיללתי שבת?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:47:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על רצונך ופועלך, תהי משכורתך שלמה מאת האלוקים.
1. זה טוב מאד.
2. אותו הדבר.
3. אין חובה למלא את הנטלה, ובלבד שיהיה כ 100סמ"ק (חצי כוס).
4. בסדר גמור ואפילו עדיף.
5. כל מה שאדם עושה בלא ידיעה מוגדר אצלנו כשוגג, ואצל מי שלא יודע כלל הדבר עוד יותר קל, אמנם הצער הוא על כך שאדם לא ידע ולא למד עד עתה, אבל כנגד יש שמחה שכעת הוא מתחיל להכיר בקדושת השבת ויופיה.

יתן לך הקב"ה את הכח ללכת בדרך האמת.