ברכת מודה אני

השאלה: שלום,
אני אבא טרי ויוצא לי לקום הרבה פעמים במהלך הלילה, לדוגמה: אני הולך לישון ב 22:00, קם ב 02:30 וב 04:00 וב 06:30 , הבעיה היא שאיני יודע מתי אני אקום ולא אחזור לישון...מתי עלי לומר מודה אני...ומתי ליטול ידיים? ומתי לברך על נטילת הידיים? האם נוטלים בכל פעם אותו הדבר? (מחזיקים בשמאל ומתחילים ליטול עם ימין?)

תודה מראש
אורי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:44:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נטילת ידים יש לעשות כל פעם שאתה קם לטפל בילד, אינך חייב לברך על נט"י אלא בבוקר כשאתה מברך ברכות השחר. כמו כן לגבי מודה אני יש לומר בסוף הלילה.