ברכת שהחיינו בקניית דירה

השאלה:

שלום רב לכבוד הרב. האם מברכים שהחיינו על רכישת דירה חדשה שיש עליה משכנתא?

ואם כן מתי זמן ברכתה - בזמן חתימת החוזה או בגמר התשלום למוכר או בתחילת המגורים בה (ואם מרהטים אותה לפני שמתחילים להתגורר בה האם בזמן הכנסת הרהיטים)? והאם לברך שהחיינו או הטוב והמיטיב?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הקונה יחיד מברך שהחיינו אם יותר (משפחה וכד') מברך הטוב והמטיב כאשר הדירה נכנסת לרשותו עפ"י החוזה ביניהם.

על קנין כלים או רהיטים לבית יש לברך בנפרד אם יחיד שהחיינו ואם רבים הטוב והמטיב. אם נכנסים לדירה יחד עם הריהוט החדש אפשר לברך ברכה אחת לכל הדברים.