הודיה על גשמים

השאלה: שלום לרב המשיב.
את השאלה הבאה שלחתי ואחרי זמן מרובה השיבוני ריקם והמערכת המליצה לשלוח שוב את השאלה, אז למרות שכרגע היא לא רלוונטית עד בא החורף, אני מקדים לשולחה כבר באביב.

בסידורים מופיעה תפילת ההודיה "מודים אנחנו לך על כל טיפה וטיפה שהורדת לנו וכו´", אמנם לא ראיתי מישהו שנוהג לאומרה.
האם יש כללים לזמן אמירתה, האם ניתן לשלבה בשמונה עשרה בשומע תפילה או לאחר יהיו לרצון? ואם כן, האם ניתן לאומרה בכל תפילה אף באותו היום?

בבסיס השאלה עומדת הנחה ששמעתי מהרב ארוש שליטא, שכשמודים לנותן על מה שנתן הוא חפץ לתת עוד בשמחה, ואילו אם סתם מפטירים בעגמומיות "עדיין חסר עוד המון מים" אז למי יש חשק לתת עוד.

תודה מראש.
אריאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:19:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תפילה זאת נאמרת כל פעם שיש עצירת גשמים, ויש ירידת גשמים חזקה, ועל כך אנו מודים. עדיף לאמרה ברוב עם בתפילה, ביום שיש קריאת התורה.
לא ראיתי איננה ראיה, ואולם אני ראיתי מספר פעמים שתפילה זו נאמרה כהודאה לקב"ה.