זימון

השאלה: שלום רב
האם מותר למישהו שכבר ענה פעם אחת לזימון להצטרף לזימון נוסף והאם יש הבדל בין שלושה לעשרה בעניין זה?
בתודה
א.ל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:14:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השו"ע (סי´ קצג סעי´ ד) כתב לעניין שלשה שאכלו וזמנו כל אחד בפני עצמו, פרח מהם חובת זימון. הבאור הלכה (ד"ה כל אחד) הסתפק האם גם אחד שענה לשניים, פרח ממנו חובת זימון או שמא כאשר יש אחד שענה יכול לחזור ולזמן איתם ובלבד שיאכל שוב לאחר הזימון הראשון.

בזימון בעשרה יש להקפיד שלא לצרף מי שזימן אולם בשלשה ניתן לזמן ובלבד שיאכל היחיד לאחר הזימון הראשון.