נשיאת כפיים

השאלה: שלום רב,

אני כהנת ורציתי לשאול לגבי חלוקת האצבעות של הכהנים בעת נשיאת הכפיים: האם באמת רק כהנים יכולים לעשות זאת? ואם כן, האם זה בשביל חמשת האוירים? כי אם כך, מדוע גם אני יכולה בקלות, הרי בנות אינן נושאות כפיים? (אגב כך, יש בכלל הלכות הנתונות לבנות כהן ומבדילות אותן, או שהן כישראל לכל דבר ועניין?)
אם ההפרדה אינה מאפיינת רק כהנים, האם לפחות מאפיינת רק את שבט לוי? ואם לא, האם זה לכל הפחות יכול להבחין בין יהודי לנוכרי, או שהיכולת קיימת בכל בני האדם ורק נמצאת בריכוז גבוה בבני אהרון?

בתודה,

כהן שני.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:36:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בנות כהן הן ככהן לעניין אכילת תרומה וכדו´, עד שינשאו לאיש. ברור שאין אשה עולה לדוכן.
לא הבנתי את שאלת הריכוזיות.

גמר חתימה טובה