צליאק ברכות

השאלה: שלום רב
לפני מס´ שנים התגלתה אצלי רגישות לצליאק אני לא אוכל לא חיטה ולא שעורה. ה"לחם" נאפה במכונת לחם ומורכב מביצים שמרים קמח מרמולייט (שזה סוג של קמח תירס ובתוספת קמח אורז. מאז שאני שומר על הדיאטה הבנתי כי ברכתו של לחם זה היא ש"הכל" האם זה נכון האם אין שום מצב שאני חייב ברכת המזון ? כלומר המושג "לקבוע סעודה" שייך רק ב"מזונות" ו"המוציא"?
שיבולת שועל דרך אגב אמנם עצמה ללא גלוטן אך אינה מומלצת לצריכה על ידי חולי צליאק- ועד כמה שאני יודע ברכתו של לחם משיבולת שועל הוא המוציא זה נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:28:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברכת הלחם המסופר הוא באמת שהכל. ואין ברכת המזון אלא אם אוכלים קמח מחמשת מיני דגן (שבולת שועל אחד מהמינים המחייבים בהמוציא וברכת המזון).