תפילות וברכות

השאלה: אני מהעדה הספרדית ורציתי לדעת אילו ברכות ותפילות עלי לקרוא ולהתלל,בבוקר אני מתעוררת וקוראת שחרית,לפני השינה אני קוראה פרק כ"ג בתהילים ,נשמת כל חיי, וקריאת שמע שעל המיטה .
באחד האתרים שנכנסתי אלהם ראיתי שנשים קוראות תפילת העמידה בכל מקרה אני רוצה לדעת אילו תפילות הנשים צריכות להתפלל.
***שאלה שניה האם בקריאת שחרית בבוקר אני צריכה לעמוד או שניתן לשבת גם?
תודה רבה ויום מבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:33:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשה יכולה לומר פסוקי דזמרא עם הברכות וכן ק"ש עם הברכות, עיין ספר הלכה להגר"מ אליהו זצ"ל (ח"ב עמ´ 8 סעי´ מ-מא). ועל כן את יכול לומר כרגיל וכן תפילת י"ח, בודאי שנשים חייבות.
בקריאת שמע העיקר הוא לשבת ולא לעמוד.