תרומות ומעשרות

השאלה: יש לנו מספר עצים בגינה. כל פעם שאנו רוצים לאכול אנו מעשרים מהפירות. כמובן שכל מין לבד, ובכמות שיש להפריש. אבל רצינו לשאול מה יש לעשות? מברכים "אשר קידשנו..להפריש תרומות ומעשרות" ואז אומרים את הנוסח של אחד ממאה שיש בידי וכו´... ואז מה עלינו לומר? האם יש לעשות גם פדיון מעשר שני? אם כן מתי? ומה הכוונה-המטבע שייחדתי לפדיון??
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:15:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שמחתי לראות את מאמציך להפריש תרו"מ כדין ואשריך. לעניין שאלותך:
1. לאחר אמירת הנוסח יש לקבור את התרומה גדולה ותרומת מעשר, או להניחה במקום מבודד שלא יכשלו בה רבים.
2. כמו כן יש לתת את המעשר ראשון ללוי ומעשר עני לעני, לצורך עשיית דבר זה עליכם להתקשר למכון התורה והארץ 086847325.
3. לעניין מעשר שני צריך לחלל את המעשר שני על פרוטה. אפשר לייחד פרוטה במכון התורה והארץ, ואז החלול הוא על מטבע שבבית האוצר, כמו כן אתה יכול לייחד מטבע ולחלל עליה, אבל מטבע זו צריך לבער בפסח של שנה הרביעית והשביעית. ההצטרפות למטבע היא בטלפון הנ"ל.
4. בחלול מטבע מעשר שני יש לברך על פדיון מעשר שני.
5. אם ברצונך להעמיק את הידע בהפרשת תרו"מ ביכולתך לקנות תקליטור על תרומות ומעשרות ובו יש הסבר כיצד הכל מתבצע.