בזמן גיור

השאלה: שלום..
לאחר כמה שנים של זוגיות עם חבר שלי הבנו שהוא צריך לעבור גיור.
שאלתי היא האם בזמן הגיור אנחנו יכולים להמשיך להתראות ויכולים להמשיך בזוגיות? (אנחנו לא נשואים..)
במידה וזה אסור, עד כמה זה חמור אם נתראה? זה ממש קשה להתנתק .. מאותו יום שגילנו שהוא צריך לעבור גיור לא התראינו בכלל .. כי אני יודעת שזה חמור.. אבל בזמן בתהליך הגיור האם זה בסדר שנתראה?

תודה רבה! :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:51:29 AM
בס"ד

שלום וברכה

השאלה איננה ההתראות. השאלה היא האם שניכם רוצים לקיים אורח חיים יהודי דתי, כולל קיום מצוות, אם התשובה היא חיובית (כך נראה מהמכתב), אזי הכל צריך להעשות על פי ההלכה. את יכולה להתראות איתו (לא לחיות בזוגיות לא מגע) אבל בודאי טלפונים ופגישות במקומות פתוחים לציבור אפשריים. אבל הכל צריך להגיע מתוך הבנה שהקב"ה רוצה שנחיה את חיינו בקדושה ובטהרה (ללא נפילות וכדו´).