גיור לאזרחית זמנית

השאלה: שלום רב,

אני פונה אליכם בעקבות גיסתי שרוצה להתגייר אך אמרו לה שבגלל שהיא ללא אזרחות, דהיינו בעלת אזרחות זמנית שרק אחרי שתגור בארץ 5 שנים תקבל אזרחות קבועה רק אז תוכל להתגייר. היא נשואה לאחי והוא יהודי ועל כן הם גרים בארץ. שאלתי היא האם היא יכולה להתחיל בתהליך הגיור כבר עכשיו או שמא עליה להמתין 5 שנים עד שתקבל אזרחות?! מה שלא ברור לי זה איך זה הגיוני, כי הרי שתושבים שגרים בחו"ל מתגיירים והיא שגרה בארץ לא יכולה להתגייר?! אודה מראש לתשובתכם המהירה בעניין..

בתודה מראש

בת ציונה

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:45:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זו לא שאלה הלכתית, הבעיה כאן היא חוקית ומשרד הפנים, מכיוון שיש חשש שאנשים יערימו וישארו בארץ על ידי נשואים פקטיביים. לצורך כך יש ועדת חריגים במשרד הפנים והגיור שהם מתאמים מקרים יוצאים דופן. אם הבחורה אמנם רוצה לשמור תורה ומצוות היא יכולה להתחיל ללמוד ולקיים, ולאחר כן לגשת למערך הגיור (כנפי נשרים 7 ירושלים), ולהתחיל הליך מסודר. ברור שאם הרצון הוא אמיתי כדאי להתחיל להתרגל במצוות התורה. דבר זה צריך גם נכונות של אחיך לשמור תורה ומצוות, כיוון שמשפחה יהודית היא אחת. על כן שניהם צריכים להתקדם ולהתחיל לקיים מצוות, הגיור הממשי יתעכב מעט, אבל יש בכך תחילת דרך שתקל עליהם בהמשך הדרך.

חנוכה של אורה