גיור לאחר גיור רפורמי

השאלה: שלום רב,
הייתי מאוד מעריך את עצתך. אני בחורה בת 21 ונולדתי וגדלתי באירלנד. מגיל 17 למדתי בבית כנסת אורתודוקסי בדרום אירלנד, אבל החוויה שלי של החיים היהודיים שם היו מאוד מוגבלים. לא היה לנו רב (רק חזן, והוא גם עזב) או מניין (בדרך כלל רק 5 אנשים השתתפו, והייתי האישה היחידה) והיה לנו קבלת שבת פעם בחודש. הקהילה היתה מאוד קטנה. למדתי לקרוא את התפילות ולמדתי על היהדות מכמה ספרים שקיבלנו מאנגליה. אין בית דין באירלנד, אז יצרתי קשר עם הבית דין בלונדון והרב אמרו לי לשמור על קשר כל 6 חודשים.
עברתי לדבלין ללמוד באוניברסיטה. לצערי הרב מחב"ד גרמו לי להרגיש לא רצויה ואמר לי שהתפקיד שלו הוא ליצור נישואים בין יהודים, והוא חשש שהבחורים שלו יהיו מעוניינים בי. הייתי מאוד נסערת. התלבשתי תמיד צנוע ואף פעם לא שקלתי להתחיל מערכת יחסים עם מישהו שם. אני רוצה להתגייר כי אני אוהבת את התורתות, הפילוסופיה, התרבות והמסורות של החגים. המשפחה שלי קתולית ואנטישמית, ולא תומכים בי בכלל. אני עדיין אוהבת אותם, אבל בשנים האחרונות קשה לי מאוד להיות איתם.
התחלתי להשתתף בתפילות השבת בבית הכנסת ´הפרוגרסיבים´, כי לא שהיו לי אפשרויות אחרות. לאחר 6 חודשים התחלתי להתגייר שם ובדצמבר אני אסיים את ה"גיור" שלי. אני יודעת שאני אהיה זכאית עלייה מכוח שבות, אבל שה"גיור" לא על פי ההלכה. אני באמת אוהבת את הארץ, והייתי שם פעמיים כדי ללמד אנגלית לילדים.
מה אתה מציע לי לעשות? מה אתה מציע כשאני אבוא לישראל? שמעתי שיש קיבוצים דתיים עם אולפן ואפשר להתגייר שם. אני מנסה ללמוד עברית, כפי שאתה יכול לראות אני עדיין עושה פה ושם טעויות.
תודה מראש על כל עזרה.
בברכה,
קלינה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:43:00 AM
בס"ד

לקלינה

שלום וברכה

מתוך המכתב שלך ניכר שאת מעוניינת להתקרב יהדות אמיתית. על כן נראה לי שכאן בארץ יש מערך גיור מס´ טלפון 025450129, שם ידריכו אותך כשתבואי לארץ באיזה אולפן תוכלי ללמוד, אורך הלימוד הוא פעמיים בשבוע 4 שעות כל מפגש, לאחר מכן נגשים לבית דין, ואם את באת רוצה להתקבל ויש לך את הידע הנדרש לאחר שהדיינים ישתכנעו בכנותך, ואין לך כל זיקה עם הקהילה הרפורמית. אני סמוך ובטוח שתוכלי לעבור גיור אמת. הגיור כעת אין לו מעמד הלכתי, אלא לעניין חוקי המדינה, אבל מבחינת האמת גיור ריפורמי הוא לא תקף כלל וכלל.

בהצלחה רבה