גיור צהל´´י

השאלה: היי,
יש לי מישהי בעבודה שעברה גיור צהל"י ופסלו לה את הגיור כי היא לא ידעה את ברכת המזון בע"פ.. בכל מקרה יש לה שימוע נוסף בקרוב והיא מחפשת משפחת דתית שתעזור לה בעיניין ושתארח אותה לשבתות.. השאלה אם הדבר בסדר? הרי אם הרבנות פסלה את הגיור פעם אחת אולי הייתה סיבה מוצדקת ואל לי להתערב?
כמו כן אני יודעת שהיא שומרת שבת וכשרות.. וגם תשמור אחרי הגיור..
אודה לתשובה בעיניין כי אני מאוד רוצה לעזור לה אבל לא בטוחה כמה שהדבר נכון.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:55:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מספר עובדות להבנת הנושא. אין פסילה של הגיור, כאשר מתגייר לא עובר גיור בבית דין ומוזמן לפעם שנייה, אין הכוונה שהוא נפסל, אלא שעל פי החלטת בית הדין, המועמד עדיין איננו בקיא בדברים הבסיסיים של היהדות, שאותם צריך לקיים כל יום וכל שעה, ובצורה הזאת איננו יכול להתקבל ליהדות. יתכן שאותו מתגייר ידע הרבה דברים ואפילו מקיים שבת וכשרות (כפי שכתבת במכתב) אבל חסר לו תפילה או ברכות או דברים בסיסיים ועל כן בית הדין שולח אותו להשתלמות, דהיינו שיקיים יותר את הברכות או מצוות (אינני יודע את הפרטים של המקרה), וכאשר יבוא שוב לבית הדין יבדק האם אמנם השתפר בדברים שהוטלו עליו, ואם כן תהליך הגיור יתקדם, יתכן שבפעם השניה ויתכן שלפעמים דוחים עוד פעם, עד שהמועמד יגיע לגיור במצב הטוב ביותר שלו, ולא יתחיל את חייו כיהודי בצורה לא תקנית ויהיו לו חלילה עברות רבות, על כן פעמים רבות מעדיפים לדחות במספר חדשים ולאחר מכן לראות את ההתקדמות. על כן לא הייתה פסילה של המעומדת.
מתוך הדברים הללו נראה שאם תוכלי לעזור לה להתקדם ולהשתכלל בקיום מצוות יהיה שכרך גדול מהשמים.
כל זה אם את יודעת ומשוכנעת שאמנם היא רוצה להמשיך לקיים מצוות, אולם אם חלילה היא מכת הרמאים שרק רוצים להצטרף לעם ישראל ולא לקיים מצוות, כדאי להודיע זאת לבית הדין שידע שבפניו מועמדת שאינה ראויה ולא יכשלו חלילה. אולם לפי דבריך במכתב נראה שהמקרה הזה הוא של בחורה שרוצה לשמור תורה ומצוות ועל כן כל המסייע בידה יבורך ברכות שמים.

שבת שלום וחודש מבורך