גר

השאלה: שלום,
רציתי לדעת האם ילד שגוייר בהיותו בן 4 (אבא יהודי ואימו התגיירה וגיירו אותו ואת אחיו יחד איתה), האם ברגע שמפסיק לקיים תורה ומצוות ומגדיר את עצמו כחילוני, נחשב כיהודי?
האם זה לא כמו במקרה של גיור קטן שכשמגיע לגיל מצוות יכול למחות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:23:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה אם בגיל 13 הוא קיים מצוות הרי הוא יהודי גמור, אלא שפירש לאחר שהתחייב ככל יהודי. אולם אם פירש קודם לגיל י"ג כאן יש מקום לדיון בשאלה של מחאה כנגד קיום מצוות ולהלכה אם הוא מוחה יכול למחות ולבטל גיורו אולם אם רק לא שומר מצוות אין זו מחאה והרי הוא כיהודי.