החברה שלי ואני בחו´´ל - קשה למצוא פתרון לגיור

השאלה: שלום לכם,

אני רוצה לשאול, אני נמצא בחו"ל וגר בחו"ל כבר קרוב לשנתיים והחברה שלי נמצאת איתי כאן, אנחנו באנגליה.
הבעיה היא שאין לנו איך לעבור גיור, אנחנו לא גרים בלונדון וגם אם נגור בלונדון בית הדין של לונדון לא ממש עוזר, הם באים בגישה חרדית-קיצונית והם לא מכירים אפילו את המושג "דתי לאומי", רק חרדי כאילו כמו מקרר.

עכשיו, החברה שלי רוצה לעבור גיור, היא עברה גיור בארה"ב אבל זה גיור קונסרבטיבי, אבל גם בלי העובדה הזו, היא חיה את היהדות שלה לאורך כל הדרך, רק פשוט לא יכלה לעבור גיור אורתודוקסי, כל פעם הרבנים אם זה בארה"ב שדרשו ממנה לגור בתוך העירוב וזה יותר מידי יקר, ואם זה באנגליה שאף אחד לא עוזר.

אני חושב שהפתרון היחיד שלנו זה להגיע לארץ, אבל אנחנו לא יכולים להגיע כי היא בלימודים באנגליה עם ויזה והמשפחה שלה כאן והיא לא יכולה לאבד את הויזה של לאנגליה.

מה אפשר לעשות כדי לעזור? הרי אם היא צריכה להגיע לארץ זה לפחות לשנה ואין לה את האפשרות להיות שנה בארץ...

היא יכולה לבוא לכמה שבועות, אבל האם משהו יכול רק לראות אותה, לדבר איתה, לראות שהיא באמת יודעת יהדות, כי היא באמת יודעת הלכות ויודעת את כל הדברים הבסיסיים, מאוד עצוב לי שהיא לא יכולה להתגייר כי זה מונע מאיתנו להתחתן? (אני בן 24 אגב......)

בבקשה, אם תוכלו לעזור אני מאוד אודה לכם..

תודה רבה
יהודי בחו"ל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:33:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ליהודי בחו"ל

ראיתי את דבריך ואת כאב לבך בעניין הגיור של חברתך. הפנתי את השאלה למינהל הגיור של הרבנות הראשית בישראל והנני מעתיק לך את המכתב כפי שענה לי הרב דיין שהוא מטפל בנושא גיורי חו"ל.
זה לשון המכתב שקיבלתי:
"רפאל דיין <RAFAELD@pmo.gov.il>

לכבוד הרב יהודה עמיחי,

מאחר ויש בי"ד באנגליה, הוא יכול להתגייר באנגליה אך לטענתו מחמירים שם יותר מידי או שהוא לא שייך למושג של דתי לאומי, ניתן לעבור גיור במדינת ישראל בתנאי שיביא מסמכים שהוא שייך לקהילה אורתודוכסית המוכרת שם ויש רב שייתן המלצה שכבוד הראשל"צ יכול לאשר את המלצתו ע"מ להביא אותם להתגייר בארץ.

בגדול, זה מה שעליו לעשות. ליותר פרטים אפשר ליצור עימי קשר.

חודש טוב ומבורך,

הרב רפאל דיין"

לדעתי אם חברתך ואתה למדתם ומקיימים את ההלכה היהודיות, והחלטתם לשמור תורה ומצוות לכל פרטיהם ודקדוקיהם, ואתם חברים בקהילה אורתודוקסית. הרי שתוכלו להביא מכתבים ולקבל אישור לגיור כאן בישראל. אבל כדאי שתעמדו עם הרב דיין בקשר, השארתי את המייל שלו.