יהדות ה''אביודאיה'' - שבאוגנדה

השאלה: בס"ד

שלום הרב,

השאלה היא עניינית בלבד,

נתקלתי הרבה לאחרונה במידע ובסרטונים על קבוצת האתיופים שגרים באוגנדה, החיים אורח חיים יהודי ובתהליכי עלייה וגיור.
לאחר קריאה רבות על ההיסטוריה שלהם, מהות שלהם, תהליכים שלהם, עלו בי כמה שאלות.

אם הרב לא יודע במה מדובר,
שני תקצירים:
http://www.youtube.com/watch?v=Z_D-V6sEuUg
(סרטון הסברה באנגלית)
כתבה מאת אתר אש התורה:
http://www.aish.co.il/ci/s/179806971.html

תהיתי, איך אנשים כאלה נתפסים לאור היהדות וההלכה? הגיור שלהם נתפס כגיור לכל דבר? יש מידע כלשהו עליהם?

אשמח להרחבה על העניין מצד רוח היהדות והלכה, של המגזר שלנו

שבוע טוב!
רמי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 12:49:15 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה הלכתית הם אינם יהודים, כיוון שאין כל מסורת על המשכיות ליהדות, ועל כן הם צריכים לעבור גיור רגיל, כולל לימודי יסודי היהדות, כיוון שיש להם תערובת של יהדות ונצרות, ועל כן צריכים לברר את האמונה הנכונה, ולאחר שיעברו גיור כהלכתו יהיו יהודים לכל דבר.
אם הם כנים ברגשותיהם כלפי היהדות אין לרחקם.

בברכת התור והארץ