יהודי וגויה.

השאלה: שלום רב.
הסיפור שלי הוא כזה:
לפני תקופה מסויימת התחלתי לחשוב על התחזקות והתקרבות לקב"ה ושמירת שבת וכו´.
כיוון שאני גרה בבית חילוני לחלוטין, (וכפי שהתברר בהמשך, לא יהודי בכלל) זו הייתה בעיה עבורי להתחזק באמת ולהביא את מחשבותיי לידי מעשים.
לאחר כחודש מאז שהתחלתי להרהר בעניין ולנסות לשמור שבת וכו´, פגשתי בחור יהודי, שומר מצוות ומתחזק, והתחלנו לצאת. אנחנו יוצאים כבר במשך כמה חודשים, והקשר התפתח לכיוון רציני מאוד, אך לא ידענו אם אני יהודיה או לא.
אני לא רואה את עצמי ממשיכה את החיים שלי בלעדיו, מעולם לא היה לי חיבור כזה עם בנאדם, והתחושה שהוא נשלח אליי מלמעלה, לאחר שרציתי כל כך להתחזק, רק הלכה והתחזקה יותר ויותר.
התחלנו תהליך של בירור יהדות ברבנות, ובמשך כל הזמן הזה המשכנו לצאת והקשר הלך והעמיק, התחלתי לקבל על עצמי מצוות והלכות ולהתחזק אפילו שלא ידעתי אם אני יהודיה, עד שהגיע היום המר בו קיבלנו את התשובה השלילית.
אני מרגישה חיבור בלתי מוסבר ליהדות, שהרגשתי כל חיי (אולי כי כל חיי גדלתי עם יהודים.. אני בארץ מגיל שנה, ומעולם לא חינכו אותי לשום דת שהיא בבית. ידעתי שאבי נוצרי אך לגבי אמי היה סימן שאלה. הדת היחידה שנתקלתי בה בחיי הייתה דרך חבריי היהודים והסביבה בגן ובביה"ס ובכל מקום) וכל כך שמחתי שפגשתי בחור יהודי שברוך ה´ יעזור לי להתחזק.
וכעת אנחנו בבעיה רצינית.
אני מבחינתי תכננתי להתגייר במקרה הצורך דרך הצבא (אני מתגייסת עוד כמה ימים), ולקבל על עצמי לחלוטין את כל המצוות ובעזרת ה´ להיות יהודייה כשרה.
יש לי מספר שאלות:
1) אמרו לו שאסור לנו אפילו להתראות, שלא לדבר על לגעת אפילו בטעות, עד שאני לא אעבור את התהליך. האם זה נכון?
2) האם הגיור הצבאי "תופס"? הבנתי שיש עם זה בעיה..
3) מהם דיני מי שנוגע בגויה (ח"ו לא מדובר ביחסי מין אלא מגע בלבד, חיבוק וכו´)?
4) אילו מצוות והלכות אסור לי לקיים ואילו מותר, והאם יש בעיה שאני מקיימת מצוות כביכול "רק של יהודיות"? הבנתי שיש דברים שאסור לי לעשות על מנת שלא "להיראות יהודייה".. אני רוצה להמשיך לקיים את הדברים שקיבלתי על עצמי על מנת ח"ו לא להדרדר באמונה ולהמשיך להתחזק עד (ותוך כדי) הגיור, כמו נטילת ידיים וברכות הנהנין וכד´.

בתודה מראש.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:46:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הסיפור שלך נוגע ללב. הקשר המיוחד שלך לתורת ישראל ראוי להערכה ולסיוע.
לגבי הגיור שלך, אם את מתחזקת באמת וביושר במצוות ד´ אזי את תהי יהודיה כשרה בסוף ההליך. אמנם זה תהליך לא קל, אבל אפשרי ורבים עברוהו. כל שינוי מדת לדת הוא שינוי מורכב ומסובך ועל כן לפעמים יכול לקחת קצת זמן.
מותר לכם להתראות זה עם זו, אבל אסור לגעת זה בזו. אתם יכולים להפגש בדירות של הורים, חברים וידידים, או בתי קפה וכדו´ כל מקום שיש קהל.
הגיור הצבאי הוא חוקי במדינה, כל הדיון ההלכתי הוא בגיור שבו המתגייר איננו ממשיך לשמור תורה ומצוות, אבל גיור שבו המתגייר ממשיך לשמור תורה ומצוות, כפי שאת כותבת, אין בו בעיה והוא תופס הלכתית. בודאי היה עדיף לעבור את התהליך לפני הצבא במערכת אזרחית(אבל אינני יודע אם זה אפשרי).
בינתיים עשי כל מה שאת יכולה, יש אומרים שבשבת כדאי לעשות איזה חילול שבת קטן (כגון לטלטל עט, עפרון וכדו´), אבל אין חובה לעשות כן, אלא את יכולה להתרגל בכל הדברים להיות יהודיה.

צום הרביעי לששון ולשמחה