לא יהודי מניח תפילין

השאלה: שלום !

שמי ישראל ואני נולדתי בארץ. ההורים שלי עלו לארץ מעירק, אמא שלי עברה תהליך גיור עוד בעירק, (אל מנת להתחתן עם אבי שהוא יהודי). כאשר אימי עלתה לארץ לא הכירו בגיורה, ואמרו לה שהיא צריכה לעבור את הגיור שוב בארץ. והיא לא עשתה את זה כי מבחינתה כבר הייתה יהודיה .
בכל מקרה אני נולדתי בארץ, ההורים שלי מאז שהם עלו גרו במרכז הארץ, ואני היתכנחתי במוסדות היהודים מאז הגן, כמו כן אין לי ולא הייתה לי מעולם שום זיקה לדת אחרת, חוץ מיהדות.
ואני גם לא מכיר דת אחרת.
בהמשך חיי התחלתי תהליך גיור בצבא, ולא סיימתי עקב תאונת דרכים שהייתה לי בצבא והשתחררתי.
שאלתי היא לגבי הנחת תפילין מאז הצבא אני מניח תפילין כל בוקר. רציתי לדעת עם בתור אחד שלא יהודי מותר לי להניח תפילין. כמו כן אשמח לתשובה מפורטת.
גם אדגיש שמבחינתי אני יהודי כמו כל יהודי אחר.

תודה רבה מראש ישראל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:04:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתה עושה זאת כדרך לגיור אמיתי אתה יכול להניח תפילין, אולם אם אתה עושה זאת כיהודי יש כאן בעיה של נשיאת השם לשוא ויצירת דת, ההרגשה של יהדות איננה מתירה קיום מצוות אלא כהכנה לגיור, אבל לא כמצוה חדשה.