מישהו בתהליכי גיור

השאלה: שלום וברכה לכבוד הרב!!

אני בחורה בת 21 והתחלתי לפני כחודש לצאת עם בחור שכרגע נמצא בתהליכי גיור.
רציתי לשאול האם ישנה בעיה כלשהי מעצם הקשר בגלל העובדה שהוא עדיין לא יהודי? האם כרגע להשהות את הקשר או שזה בסדר להמשיך??

תודה מראש על התשובה אתם עושים עבודת קודש!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:04:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם את בחורה שומרת תורה ומצוות והוא כעת בתהליך גיור, הלכתית אין מניעה להכיר אותו, אבל צריך הרבה זהירות.
1. הלכתית מכיוון שהוא עדיין לא יהודי, ועל כן יש בו דין יין נסך וכן בשולי עכו"ם, עד השלב שהוא יטבול בפני ב"ד. על כן כדי לייצור קשר כזה צריך הרבה זהירות ונכונות לקשיים.
2. הבחור עובר כעת שינויים רוחניים (אני מקווה), והוא בשלב בנייה עצמית, לפעמים השלבים הללו עמוסים רוחנית ואינך תמיד יודעת כיצד הוא יוצא ממהלך כזה, על כן כדאי להמתין ולראות שאמנם המהלך אמיתי וחזק והוא עומד בפני גיור אמת ושמירת תורה ומצוות, ואז לחזק את הקשר.
3. כל מה שנכתב לעיל אין בו כדי לאסור אלא כדי לפקוח עינים לזהירות. מאידך גיסא אם את שומרת תורה ומצוות את יכולה לחזק אותו להדריך אותו בדרך הנכונה.
4. כדאי לידע את המקום שבו הוא לומד על הקשר בינכם כדי שיוכלו להשתלב בעניין, לפעמים אפשר לקצר הליכים ולפעמים צריך ששני הצדדים יגיעו ללמודים (אינני מכיר אותך ואת המדובר). על כן כדאי שאם הדברים נמשכים להתייעץ גם עם המורה של הבחור.