תהליך הגיור

השאלה: בה
שלום כבוד הרב
אני מגיל 4 חייתי במשפחות אומנה חייתי באורך דתי מסורתי ולפני כ4 שנים חזרתי בתשובה בידיעה מלאה שאני יהודיה..
לפני כחודשים אחריי לידת הבת גילתי במשרד הפנים שאני לא מה עושים?
כמה זמן נשמשך התהליך הגיור?
יש לציין שאני לא נשואה..
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 5:58:35 PM
בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבת, יהי רצון שתגדל לתורה ומעשים טובים.

שתי שאלות עומדות כאן האם את רוצה לקיים את כל המצוות כפי שהתורה וחכמינו ציוו אותנו, אז יש מקום להליך גיור, אם אין רצונך לקיים את המצוות כולן, אין טעם להכנס להליך גיור. כמו כן האם יש לך בן זוג (כעת) שאתם חיים יחד, אז גם הוא צריך להיות שותף להליך הגיור וקיום המצוות, אין אפשרות לבית יהודי שחלקו שומר תו"מ וחלקו לא.
הליך הגיור והלימוד הוא מתפרס על כשנה (400-500 שעות לימוד). אבל עיקרו ניהול אורח חיים יהודי שומר תורה ומצוות.
אם את מוכנה לכך עלייך לפנות למנהל הגיור בירושלים 025450111 או 025450100 ולהפגש והם יסדרו לך מקום לימוד.