אשת כהן

השאלה: היי היום הייתי עם בן זוגי ואב בני במשרד הפנים, בן זוגי כהן וברצוני וכמובן שגם הוא רוצה שאני אוסיף את שם משפחתו לשם משפחתי כיוון שאנחנו משפחה. כאשר ביקשתי מהפקידה להוסיף את שם משפחתו של בן זוגי לשם משפחתי נעמתי בשלילה כיוון שהוא כהן ולא ניתן וכאשר בן זוגי שאל אותה אם צריך לחתום על הצהרה כלשהי על מנת שהוא כהן ובן זוגי הפקידה אמרה שלא וניתן רק על ידי חתונה להוסיף את שם משפחתו אולם כאשר בדקתי היום באינטרנט מסתבר שניתן לשנות לשם משפחה כהן בלי אישור מהרב יותר. ברצוני לדעת אם אני כן יכולה להוסיף את שם משפחתו בלי אישור מהרב או שעדין כן? חשוב לי להדגיש שכל משפחתו של בן זוגי כהנים והם הולכים לפי ההלכה (בן זוגי גרוש ואני רווקה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תמוז תשע"ו 19:03

בס"ד

שלום וברכת ד'

למרות שבן זוגך הוא כהן אין  כל מניעה להתחתן ברבנות ולהיות משפחה רגילה בישראל, כשהוא כהן ואת אשת כהן. (אמנם יש בעיה הפוכה כשהאיש כהן והאשה גרושה, אבל זה לא המקרה שלכם). לאחר הנישואין לא תהיה שום בעיה בשינוי השמות, ואדרבא תוכלי לשאת בכבוד את שם המשפחה שלו, כך תבנו בית נאמן בישראל מתוך אהבה ושמחה.

שאלות אחרות שהן בעיקרן פרוצדורה משפטית של משרד הפנים, אינם כלולים בתשובתי כיוון שאינני יודע את כללי משרד הפנים. אבל ברור שמבחינה הלכתית (אם אין בעיות אחרות) אתם יכולים להנשא ולהיות משפחה שלמה ושמחה.