בין המצרים-דחוףף!

השאלה: ערב טוב לכבוד הרב..

היום שלחתי לרבנים את השאלות האלה:

2.יש לנו ביום רביעי טיול מאיזה קבוצה שנקראת "אחריי" זה אימון של הכנה לצבא..ואני רוצה לצאת לטיול תכננתי כבר שאני אצא כי זה הטיול האחרון של השנה וגם אף פעם לא יצאתי לטיולים שלהם ונראה לי יש בטיול מוזיאון ופיינטבול זה יריות כאלה של כדורי צבע אני לא ממש יודעת וים נראה לי עושים שם על החוף על האש ואני לא נכנסת למים כי גם אני לא נכנסת מעורב וגם בגלל התקופה הזאת..אתמול בערב שאלנו את שכנה שלי היא דתייה אם מותר לצאת לטיול יום ררביעי ונראה לי שחברה שלי אמרה להה שיש גם ים והיא אמרה צריך למעט ואז היא אמרה מי שהיה בבריכה לפני יז´ בתמוז מותר לו ללכת..ואז שאלנו אם אפשר לצאת לטיול היא אמרה שכן ואז שאלנו אותה לשמוע שירים היא אמרה שאסור..
ואז לפני ששאלנו את שכנה שלי אמררתי לחברה שלי שאני אשאל באתר ואם אסור אני לא אצא כי אני אפחד וגם אם נגיד אסור ואני אצא אני לא אהנה כאילו אני ארגיש מעצבן כזה..
והיום יש אימון בערב וצריך להעביר למדריך את הכסף ואני משלמת לו בלי נדר היום..
אז רציתי לשאול אם מותר לצאת לטיול הזה השבוע ביום רביעי ? התקופה מסוכנת בעיקר בימים שאסור לאכול בשר..אני חושבת מר"ח אב נכון?
התשובה של הרב:
2. מותר להכנס לים שאיננו מוערב, אפילו למי שלא היה בים, ובלבד שבים יש מציל וכמו כן הים לא סוער במיוחד. ואסור רק ריקודים מוזיקה ושמחה מיוחדת, אבל סתם אימונים מותרים.

ואז שלחתי הבהרה לשאלה :
תוכן השאלה
שלום לכבוד הרב..

בבוקר שלחתי שאלה ולא ממש הבנתי את התשובה..כבוד הרב אפשר לקבל יותר פירוט על התשובה בבקשה?

2.יש לנו ביום רביעי טיול מאיזה קבוצה שנקראת "אחריי" זה אימון של הכנה לצבא..ואני רוצה לצאת לטיול תכננתי כבר שאני אצא כי זה הטיול האחרון של השנה וגם אף פעם לא יצאתי לטיולים שלהם ונראה לי יש בטיול מוזיאון ופיינטבול זה יריות כאלה של כדורי צבע אני לא ממש יודעת וים נראה לי עושים שם על החוף על האש ואני לא נכנסת למים כי גם אני לא נכנסת מעורב וגם בגלל התקופה הזאת..אתמול בערב שאלנו את שכנה שלי היא דתייה אם מותר לצאת לטיול יום ררביעי ונראה לי שחברה שלי אמרה להה שיש גם ים והיא אמרה צריך למעט ואז היא אמרה מי שהיה בבריכה לפני יז´ בתמוז מותר לו ללכת..ואז שאלנו אם אפשר לצאת לטיול היא אמרה שכן ואז שאלנו אותה לשמוע שירים היא אמרה שאסור..
ואז לפני ששאלנו את שכנה שלי אמררתי לחברה שלי שאני אשאל באתר ואם אסור אני לא אצא כי אני אפחד וגם אם נגיד אסור ואני אצא אני לא אהנה כאילו אני ארגיש מעצבן כזה..
והיום יש אימון בערב וצריך להעביר למדריך את הכסף ואני משלמת לו בלי נדר היום..
אז רציתי לשאול אם מותר לצאת לטיול הזה השבוע ביום רביעי ? התקופה מסוכנת בעיקר בימים שאסור לאכול בשר..אני חושבת מר"ח אב נכון?

התשובה של הרב:

2. מותר להכנס לים שאיננו מוערב, אפילו למי שלא היה בים, ובלבד שבים יש מציל וכמו כן הים לא סוער במיוחד. ואסור רק ריקודים מוזיקה ושמחה מיוחדת, אבל סתם אימונים מותרים.
זאת ההבהרה שלי:
אנחנו הולכים לטיול לא של אימונים,אלא לטיול כזה של סוף שנה נראה לי והולכים למוזיאון פיינטבול שדזה מן משחק כזה של יריות של כדורי צבע משהו כזה ואז לחוף לעשות על האש עם כולם וזהו (נראה לי שזה הטיול כי המדריך לא ממש דיבר על זה).
אז רציתי לשאול אם זה מותר?
ואני לא מתכוונת לשמוע מוזיקה לשיר ולהכנס לים.
כבוד הרב אפשר ללכת??
והרב ענה לי :
תוכן התשובה
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר אין איסור פיינטבול בג´ שבועות. כמו כן אין איסור על האש אלא א"כ יש שירה וריקודים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

ורציתי לציין שהטיול זה לא סוף האימונים אחרי הטיול יש עוד אימונים.

עכשיו כבוד הרב רציתי לשאול בבקשה:
היינו באימון היום בערב (ראשון)אחרי שהרבנים ענו לי והחלטתי שאני יוצאת לטיול הבאתי כסף לשלם ואז באימון המדריך אמר שכנראה הטיול יהיה רביעי הבא בגלל שיש איזה משהו עם האוטובוסים או משהו אחר אני לא ממש יודעת מה זה לא הסתדר עם התקציב משהו כזה .
ואז בסוף האימון היו מריבות בין הקבוצה אם ללכת בגלל ט´ באב או לא ואני אמרתי מה אכפת לי אני לא יוצאת זהו שהם יעשו מה שהם רוצים והחלנו להתווכח שם כי הם רוצים גם להכין על האש ואמרנו שאסור לאכול בשר וזה ואז הם אמרו תאכלו משהו אחר ואמרנו אם זה ים בכלל לא הולכים הם אמרו לא נכנסים לים ופיינטבול אמרנו שזה הנאה ואסור להינות משהו כזה קיצר היה שם וויכוחים וחלק אמרו שהם לא יוצאים בגלל ט´ באב חלק אמרו שהם לא יוצאים כי הם לא יכולים וחלק אמרו שהם יוצאים.ובסוף הם סגרו שזה יהיה יום שלישי שבוע הבא ואני לא נרשמתי אמרתי אני אשאל את הרב אם מותר או לא ומישהו אמר שזה בסדר זה יוצא בכט´ תמוז ואז ביקשתי מחברה שלי את הכסף ולא שילמתי למדריך.
אז כבוד הרב רציתי לשאול:
1.האם מותר לצאת לטיול יום שלישי שזה יוצא כט´ תמוז ואחרי האימון בדקתי בלוח שנה וראיתי שזה יוצא בערב ראש חודש אב אז מותר לצאת או לא? ממתי יש את האיסורים של ט´ הימים מערב ראש חודש או מ-א´ אב?
והטיול שאנחנו יוצאים מ 1 בצהריים עד 10 בלילה בערך...
אז לפי כל מה שכתבתי מותר לצאת אני שואלת בגלל התקופה של בין המצרים.

2.ואם מותר לצאת אני יכולה אחרי שאמרתי בקול אני לא יוצאת שכל אחד יעשה מה שבא לו הימים האלה מסוכנים זה נדר או לא?
ואמרתי משהו מי שרוצה שילך כל אחד והאמונה שלו או ההלכות שלו משהו כזה.
כבוד הרב מותר לצאת לטיול או לא?

וחברה שלי לא באה לאימון באותו יום והיא הביאה 50 ש"ח והחזרנו לה עודף של 20 שהיא הייתה איתנו הטיול עולה 30 ואז כשביקשתי מחברה אחרת את הכסף שלי כי לא שילמי אמרתי לה שתביא לי גם את של חברה שלי שלא באה לאימון והביאה לנו שנשלם למדריך כי אני לא יודעת אם היא תרצה לצאת בגלל תשעה באב עד שנקבל תשובה וחברה שלי החזירה לי את ה 50 ש"ח שלי ו10 של חברה שלי ואז כשהגעתי לבית נזכרתי שחסרים לי עוד 20 שקלים להביא לחברה שלי אז אני צריכה לברר מה עם הכסף..כי אנחנו רוצים להוציא חולצה לקבוצה שלנו והסתבך הכסף ושאלתי את חברה שלי היא מצאה 10 ש"ח ששייך לחברה שלי ועכשיו חסר עוד 10 מה עושים?? אנחנו לא יודעים איפה הוא...

סליחה שאני שואלת הרבה פעמיים את השאלה הזאת פשוט אני החזירו לי תשובה ובסוף שינו את היום אז אני לא יודעת מה לעשות.

מותר לצאת או לא?

תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:12:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן דיני נדרים כלל. לגבי שאר הדברים כבר כתבתי את היסודות ואת צריכה להתאים אותם למציאות שלך. אי אפשר לענות על כל מציאות משתנה את צריכה להתאים את הדברים למה שקורה בשטח.

שאלת הכסף לא הובנה כלל.