בעיית טבילה במקווה

השאלה: שלום
מזה שלושה חודשים אנו נמצאים בחול במקום ללא מקווה. עד כה נהגנו לטבול באגם טבעי הנמצא באזור, קיים חשש כי במי האגם יש טפילים אך לא ניתן לדעת בוודאות. לאחרונה גילינו כי יש בנמצא לאזור מגורנו מכלי איסוף מי גשמים המחוברים למרזבים האוספים את הגשם. המכלים עשויים מפלסטיק, גובהם ורוחבם הוא כשני מטרים ושמונים סנטימטרים והם מכילים 10000 ליטר מי גשמים. המכלים נמצאים בתוך בסיסים עשויים בטון ובתחתיתם חיבור לברז או שסתום. רצינו לדעת האם זה אפשרי לטבול במכלים אלה כמקווה.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:10:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי נראה שאי אפשר במיכלים אלו מכיוון שהם עומדים על ידי דבר המקבל טומאה (ברז)אם לא היה ברז המעמיד, אלא הוצאה וריקון על ידי משאבה הדראולית היה מקום להמשיך ולבדוק.