גזל?!

השאלה: אבא שלי עובד בחברה שדרכה הוא קונה אוטו (ז"א הוא משלם כל פעם קצת קצת על האוטו ..משהו כזה) והחברה גם מממנת לו את הדלק (דלקן).
החברה גם עושה לו מכספה את הביטוח על הרכב.
אני עכשיו בן כמעט 18 ועדיין נחשב "נהג צעיר"
החברה הזו עשתה רק ביטוח רגיל על הרכב אז זה אומר שעפ"י החוק מותר לי רק לנסוע עם נהג מלווה כדי שיחול הביטוח.
יש פעמים שאבא שלי נותן לי לנסוע באוטו לבד..
האם יש פה חשש גזל? הרי אבא שלי היה יכול לנסוע איתי או מלווה אחר באותו זמן באוטו והיתה נלקחת אותה כמות דלק (אפילו יותר)

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:12:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שעל פי חוקי המדינה והביטוח אסור לך לנסוע ללא מלווה, א"כ אביך עובר על דעת המשאיל (החברה שבה הוא עובד) והדבר אסור, שהרי לקחה להר אסור לו להנהיגה בעמק, תמיד צריך לנהוג לפי דעת המשאיל, ואם חלילה יקרה משהו תהיה כל האחריות על אביך שהוא משנה ממה שהתירו לו. נראה לי שגם לך אסור לנסוע ברכב כזה אלא לפי הכללים.

מצטער מאד אבל זה מה שההלכה רוצה מאתנו.

כתיבה וחתימה טובה