גניזת כתבי הקודש

השאלה:

בשמיטת תשנ"ד דנתי עם כת"ר בענין המדבקות שמדביקים בתנובה על אריזות פירות של אוצר בי"ד, ובהן מופיעות הוראות איך להתנהג בפירות, ושאלתים אם צריך לגונזן וכת"ר כתב בין השאר: מותר לומר דבר הלכה לאפרושי מאיסורא גם במקום גנאי... וכבר נהגו להדפיס מודעות ובהן דברי הל' לאפרושי מאיסורא ולהדביקם בחוצות, אע"פ שאח"כ הן נקרעות ומתבזות, וה"ה לנ"ד לאפרושי מאיסורא מותר להדפיס הנחיות הלכתיות וכו'.
הוכרע שהשיקול של פרסומם גובר על שיקול של חשש-בזיונם, אבל מכל מקום, אולי גם הם צריכים גניזה לכתחילה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

רק השמות הקדושים טעונים גניזה. דברי תורה שאין בהם שמות ופסוקים אינם טעונים גניזה. אסור לבזותם משום כבודם. לכן מן הראוי לא להשליך דברי הלכה לאשפה. אך לשאלה, האם להדפיס דברי הלכה נחוצים על העטיפות למרות שיתכן שהם יושלכו לאשפה, התשובה היא חיובית. חובתנו למנוע מכשול גם אם עלול הדבר להיות מושלך לאשפה.