דחיית טבילה

השאלה:

כבוד הרב, שלום וחג שמח!

א. אני אמורה לטבול בליל שבת, אך מכיוון שבעלי טס לשמונה ימים לארה"ב מהעבודה ביום חמישי לפנות בוקר, אני אשהה בחג השני אצל אחותי. אחותי גרה בישוב דתי חדש שעוד לא הוקם בו מקווה והנשים בו משתמשות בשירותיו של המקווה בישוב הסמוך מרחק כשעה הליכה. האם חלה עלי חובה לטבול באותו יום, או שבגלל שבעלי גם ככה בחו"ל ולא יכול להיות שהוא יחזור באופן פתאומי שהרי מדובר בשבת אני יכולה לטבול במוצ"ש. כמו כן, האם זה משנה אם אני אטבול ביום ראשון, במידה ואני לא אספיק במוצ"ש? כמובן שאני אמשיך לנהוג כמו בשבעה נקיים ביום/ יומיים הנוספים.

ב. ועוד שאלה: בשבעה נקיים אני נוהגת ללבוש תחתונים לבנים עם תחתונית כדי שבמקרה שאני אצטרך לשאול את הרב לגבי כתם אני לא אצרך להרוס את התחתונים. ראיתי שראוי לעשות כן בספרו של הרב קנוהל. אבל ראיתי בתשובות של הרב שתחבושת היגניית אינה מקבלת טומאה ולכן יש בעיה ללבוש אותה בשבעה נקיים. האם תחתונית זה בסדר? התחתונית שאני לובשת דקה מאוד ואינה משנה את צבעי הכתמים. יש לציין שבימים הטהורים אני מקפידה ללבוש תחתונית כהה.

ג. שאלה נוספת: לבעלי יצא להיות כמה ימים של החג בחו"ל, האם מותר לו להשתמש בקומקום של מלון, או שעליו להביא קומקום מיוחד לפסח?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. מן הראוי שלא תטבלי בליל שבת מכיון שהטבילה בשבת יש בה
בעיות סחיטה ואין בה צורך אלא תמשיכי את ספירת הנקיים עד ליל
הטבילה.
ב. יש כאן תרתי דסתרי
אין אפשרות ללבוש תחתונית בימי ז' נקיים ולסמוך על כך שהיא אינה
מקבלת טומאה. הרי צריך לספור 7 נקיים! ואין אלו נקיים
לכן אם מוצאים כתם אדום על התחתונית יש לבדוק בדיקה פנימית
.
ג. לא נהגו להסתמך על דבר שאינו בדוק בפסח.