דיני שכנים

השאלה: הגדר של הבית שלנו גובלת עם גדר של מוסד חינוכי שזורק את כל הציוד שהוא לא צריך ליד הגדר שלנו. האזור שם מלא בחתיכות עצים ומיטות וברזלים קוצים וככל הנראה גם נחשים.
האם אני יכול לדרוש ממנו בדין לפנות את הזבל הזה מצד מזיק או שמא זה שטח שלו וזכותו לעשות מה שהוא רוצה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:34:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה בשטחו, כמו כן אתם צריכים להוכיח שאמנם יש שם נחשים וכדו´.
לגבי היופי ומראה המקום כאן צריך לבדוק באגודה לתרבות הדיור אם יש חוק במדינה בנושא זה, ואז מצד חוקי המדינה ומנהג המקום אפשר לתבוע, אבל זה כבר יותר מורכב.

שבוע טוב