הוראה בביה´´ס

השאלה: הרב שלום

אני פונה אליך מאחר והזדעזעתי מתשובה שקיבלתי בביה"ס.

אני רווקה בת 39 ועוסקת בהוראה. אני דתייה

וחיפשתי בי"ס דתי לעבוד בו. התשובה שקיבלתי היא שמכיוון שאני לא נשואה אסור להעסיק אותי.

אני לא מבינה את הקשר שהרי זה המקצוע שלי ומדובר בילדים שהם כמו ילדיי.

האם זה המסר שהדת נותנת ? לנדות בחורות רווקות? האם אני צריכה להתחבר לחברה החילונית
כי היא כן תקבל אנשים כמוני? האם רווקות היא
מחלה מדבקת?
האם לא מספיקים הייסורים שאני עוברת גם כך?

מצפה לתשובה

מירב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:05:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הצטערתי לקרוא את דבריך. אינני מכיר לא את בית הספר המדובר ולא אותך, אולם אם דבריך נכונים הרי הם מזעזעים. אין שום הלכה האוסרת על אשה רווקה לחנך ילדים (אדרבא לרווק הייתה בעיה בעבר לחנך ילדים, וגם זה לא שייך בימינו). כך שאינני מבין את מה שנאמר שם (אלא אם כן לא נותנים שם למורות לחנך בנים).
לדעתי אם אמת הם הדברים שאת מוסרת, את יכולה לפנות לתביעה רבנית או לאחר מכן פלילית, מחשבה כזאת היא פסולה הלכתית ומשפטית.