הפרשת חלה

השאלה: ביום שישי האחרון הכנתי גם חלה וגם עוגה שתיהן מקמח רגיל (חיטה). את החלה (1000 גרם) הכנתי בבוקר והפרשתי ממנה בלא ברכה. את העוגה (700 גרם) אפיתי לקראת שבת וגם ממנה הפרשתי בלא ברכה.

לאחר מכן חשבתי על זה ולא הייתי בטוחה שהיה עליי לנהוג כך- הרי החל מ1600 גרם מפרישים עם ברכה. האם הייתי צריכה להשאיר בצד את ההפרשה הראשונה ולצרפה להפרשה השניה ולברך על הכל יחד?

בנוסף, לפי מה שהכרתי- יש לעטוף את העיסה שהופרשה ולהשליכה לפח. אך במהלך חיפוש תשובה לשאלתי באנטרנט ראיתי שיש לשרוף את ההפרשה. מהי ההלכה?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:34:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הפרשת חלה במינימום היא 1200 גר´ כך שכל עיסה הפחותה מכך אין צורך ולא מועילה הפרשת חלה ממנו.
ב. אם העיסות הן אותו הטעם ואין מקפידים על הערבוב ביניהם אפשר לצרף עיסות שלא נלושו כאחד, אבל אם לא צרפו לא נוצר חיוב.
ג. צורת הצירוף הוא בכך שמקרבים שתי עסות ומחברים על ידי נשיכה (הדבקה), או לאחר אפיה אפשר לחבר בסל על ידי הנחתם זה ליד זה, אולם כל זה אם טעמם שווה, אבל חלה ועוגה על פי רוב אנשים מקפידים עליהם שלא יתערבו, ועל כן אין צרוף מועיל בהם.
כאשר יש צורך להפריש חלה עדיף לשרוף באש ולא סתם לזרוק.