חברת הביטוח

השאלה:

שלום ,במידה וחברת הביטוח שלי מחייבת אותי שיהיה לי ברכב קודן. במידה ואנו יוצאים מנקודת הנחה שהקודן לא מהווה בעיה עבור הגנבים (באופן מוחלט)האם יש מקום כלשהו להתיר לי לנתק את הקודן באופן עצמאי( בשל חוסר נוחות )- לאחר שעשיתי את הביטוח ? ובמידה וניתקתי ,האם ראוי לתבוע את חברת הביטוח במקרה של גנבה ?
תודה רבה ויום טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:44:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מהם אחוזי יעילות הקודן, אולם אם ההסכם בינכם הוא כולל קודן, הרי שעל דעת כן היה ההסכם, ואם אתה משנה ידך על התחתונה, למרות שהאחוזים אם נמוכים מאד, בכל אופן זה חלק מההסכם, ועל כן אינך יכול לשנותו באופן חד צדדי, ומכאן נגזרות השאלות שלך. אין לנתק את הקודן, ואם חלילה נגנב הרכב אין לציין שהיה קודן.