חישוב ימים לטומאת לידה

השאלה: אישתי נכנסה להריון, וביום 37 מליל הטבילה הלכה לרופא והרופא עשה אולטרוסאונד, ואמר שהעובר לא התפתח טוב, אבל יש סיכוי קל שאכן יתפתח, אבל ביום 39 התחילה דימום ושוב עשה בדיקת אולטרוסאונד והפנה אותנו להגרדה. עשינו הגרדה רק ביום 45. השאלה: האם אנחנו יכולים לסמוך שהעובר כבר מת ביום 39 ואז לא צריכים להמתין 14 יום או לא.

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג תמוז תשע"ט 16:54

לשואל שלום.

ראשית, שהקב"ה ימלא חסרונכם.

לעניין שאלתך, לפי המתואר אין צורך לחכות 14 יום, אלא מיד כשיסתיים הדימום (אלא אם כן יסתיים לפני היום הרביעי לספרדים והחמישי לאשכנזים) יש לבתע הפסק טהרה, לספור שבעה ימים נקיים ולטבול.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה