יהודי שמבצע עבודה ששימושה לדבר עבירה

השאלה:

שלום לכת"ר.
להלן שאלה שנשאלנו באתר מרחבקוק.
קיבלתי עבודת גריפה לעיצוב אריזות של קרם גוף תוצרת ישראל המיוצר על בסיס חלב גמלים שאינו כשר, האם קיימת בעיה לבצע את העבודה הזו, מאחר והמוצר משווק בעיקר בישראל.
שאלה דומה מה יהיה במקרה שאני אציג את המוצר למכירה באתר שקיים בחו"ל אבל אראה שם לקוח שנראה שהוא יהודי האם אוכל לבצע את העסקה או שהדבר אסור.

לדעתי, על כב הרב לאסור את הרישא וגם את הסיפא. הרי יתכן שיכשלו בכך אחרים ומדוע לסייע לעוברי עבירה ? לגבי הסיפא גם כן אסור, למה שהגויים יחשבו שיש בישראל עוברי עבירה ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אומנם לדעת הגר"א ועוד פוסקים יש בכך בעיה של הכשלה ושל סיוע לדבר עבירה כי סיכה של דבר אסור כשתיה אך העולם נוהג להקל בסיכת דבר אסור