ייהרג ובל יעבור

השאלה: אני מבקש לדעת מה הם  3 איסורי ייהרג ובל יעבור ואם אפשר למה צימצמו את האיסורים החמורים הללו ל-3 .ומה יש לעשות כדי להימנע חס וחלילה מעבירות חמורות הללו .ואיזה תיקון יש לכבוד הרב להציע לאנשים שלצערי הרב עברו על האיסורים הללו ושאנחנו שומעים וקוראים עליהם יום יום בתיקשורת ,בעיתונים וברדיו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:18:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שלשת האיסורים הם: א. גלוי עריות. ב. שפכות דמים ג. עבודה זרה.
רוב האנשים אינם נכשלים בשאלות אלו, ומי שנכשל צריך לפנות באופן אישי, מכיוון שתלוי מי האדם ומתי ולמה עבר, והאם יש עוד דברים בכך או לא, על כן אי אפשר לענות על שאלה זו בלא פירוט של המעשה, ועדיף שמי שנכשל יפנה בעצמו לרב מכיוון שהתשובה היא הרבה פעמים סובייקטיבית ולא מוחלטת.