יציאה לחו´´ל

השאלה: שלום, אני חושב להצתרף לקבוצת אנשים שטסה לחוץ לארץ על מנת ללמוד אנגלית ותוך כדי לכייף קצת.
אני מאוד מעוניין ללמוד אנגלית בצורה כזאת משום שמצבי באנגלית בכי רע וידוע שהימצאות במקום שבו מדברים אנגלית, קוראים אנגלית ונושמים אנגלית גורם גם למי שאינו רוצה פשוט לדבר.
אני רוצה ללכת לשם באמת רק על מנת ללמוד אנגלית, ולא לשם הטיול. מה דעת ההלכה בעניין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:36:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קשה מאד להתיר כדי ללמוד אנגלית, אלא א"כ זה מוגדר לצרכי פרנסה, וגם זה בדוחק גדול. אבל בודאי שאין לעשות הנאה אגבית, אלא למה שהתירו (לימוד אנגלית) ולא מעבר לכך.