יציאה לחו"ל ושאלות הלכתיות על תפילה וכתיבת שם ה

השאלה:

שלום הרב,

א. מה דעת על הרב על יציאה לחו"ל לצורך טיול, מנוחה, ראיית נופים יפים וכד - כאשר יש כרטיס הלוך ושוב, לנסיעה של מתחת ל30 יום?
(שמעתי שהרב שאול ישראלי מתיר, ושיש המסבירים שדברי הרמב"ם המתירים רק את שלושת הדברים דיברו על המציאות בזמנו ועוד ועוד) האם זה מותר לגמרי/אסור/לא ראוי לירא שמיים?

ב. האם אשכנזים נופלים על פניהם רק כאשר יש במקום ספר תורה? או גם כאשר יש במקום חומשים/סידורים/בפרי קודש אחרים (ואין ס"ת)?

ג. האם בנפילת אפיים מותר לחצוץ בין הפנים ליד בעזרת הטלית? או שזה אסור מפאת קדושת הטלית?

ד. האם מותר לפזם לעצמי בקול קדיש, בניגון כלשהו או סתם כך?

ה. האם צריך לומר תפילת הדרך בנסיעה מתל אביב לירושלים? ובנסיעה מת"א לאזור יער בן שמן?

ו. האם כשאני כותב שני "יו"דים", אני חייב להוסיף גרש קטן מעליהם (מפאת שם ה)?

ז. האם שורות הספסלים בבתי הכנסת (שחלקם עם סטנדים נפתחים לסידורים) / השולחנות בבתי הכנסת מהווים חציצה לענין כניסה לד אמות של המתפלל תפילת שמונה עשרה? כלומר, האם מותר לי לזוז (למשל, לצעוד לאחור בסיום תפילתי) כשמאחורי מישהו עדיין בשמונה עשרה - כשבינינו יש שולחן/ספסל/שילוב שלהם?

תודה רבה!
וסליחה על אריכות השאלה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. היכן הרב ישראלי התיר? אשמח לדעת.
לענ"ד רק מי שאינו יכול לפוש בשום פנים ואופן במדינת ישראל או לדברים שמנו חכמים לשאת אשה ללמוד תורה ולפרנסה מותר לצאת לחו"ל.
ב. כן, חוץ מירושלים ששם נופלים אף שאין ס"ת.
ג. מותר.
ד. מותר
ה. כל נסיעה של 4 ק"מ מחוץ לעיר היא מסוכנת וראוי לברך .
ה. צריך.
ו. אין צריך.
ז. אם הדבר מפריע לו צריך להמתין עד שיסיים תפילתו.