כשרות ירקות עלים

השאלה: שלום רב,
בזמן האחרון התחלתי להבין את החשיבות בקניית ירקות עלים כגון: נענע כוסר פטרוזיליה חסה וכד´ בייצור מה שנקרא "גוש קטיף" ללא חשש תולעים וכו´. התחלתי לקנות את המוצרים הנ"ל בהכשרה גוש קטיף אך אישתי מעדיפה את העלים האחרים ללא הכשר "קטיף" מכל מיני סיבות, היא לעיתי ם מסכימה שאני אקנה אך ניתן לראות עליה שהיא ל עושה את זה בלב שלם אלא רק בשביל לרצות אותי.
שאלתי היא, האם ניתן לקנות את העלים הרגילים ע"מ לשמור על שלום בית, ואם כן באיזו צורה ניתן להכשירם?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:51:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לקנות עלים רגילים ולנקותם (לדעת הגר"מ אליהו שליט"א אין לקנות רגילים).
הנקוי לדעתנו צריך שיעשה על ידי אדם מומחה הבקיא ויודע כיצד בודקים חרקים. הבדיקה בראש חסה כוללת שטיפה ושפשוף והסתכלות מול האור לאט לאט, אין להעביר בחטף, והיא צריכה לפחות מספר דקות לכל עלה (כ- 5 דקות בממוצע) אם יש 20 עלים, זמן הבדיקה לראש חסה הוא כשעה וחצי. כל זה אחר שהאשה או האיש למדו מאדם שיודע מהם חרקים וכיצד לזהות אותם.