לקנות במקום פתוח בשבת

השאלה: ב"ה

שלום וברכה,

רציתי לדעת מדוע (והאם) אסור לקנות מאכל סגור וכשר במקום שפתוח בשבת?
מהו הטעם? הרי הפריט כשר ואיני חוטאת אם אני אוכלת ממנו.
למה להחרים את כל הקיוסק/חנות/ סופר אם הם פתוחים בשבת?
ועוד משהו - הבנתי שאין בעיה לפרנס מקום בילוי כמו סופרלנד או פארק מים אם הוא פתוח, אז מה ההבדל?
מה הטעם של האיסור? אשמח שתפנו אותנו גם למקורות.

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:14:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש כאן סיוע לדבר עבירה, שבזכות הקניות שלך הוא מחזיק חנות שמחללים בה שבת, אמנם אין כאן איסור מוחלט אבל אנו לא רוצים לסייע לידי עוברי עבירה, כשם שלא מנפים קמח עם אשה החשודה על שביעית (עיין רמב"ם הל´ שמיטה ויובל פ"ח). כמו כן אדם זה מאבד את חזקת הכשרות שיש במקום ועל כן צריך לחוש לכל דבר שמא ערבב או החליף.