לשרת בצבא זר

השאלה: האם מותר ליהודי שחי בגולה(או אפילו ישראלי) לשרת בצבא זר ולחרוף את נפשו כמו בצה"ל שחורפים את נפשנו בשירות קרבי?? אם כן אז עולות לי עוד 2 שאלות:
2.האם מותר להשתתף במלחמות שלא בהכרח קשורות באופן ישיר למלחמות ישראל??
3. האם מותר ליהודי שמשרת בצבא זר להלחם מול יהודי שמשרת בצבא זר אחר שנלחם אותו (לא מול צבא ישראלי)??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:39:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין בכך מצוה, אבל אין איסור.
2. אם זה חוק המדינה אפשר כחלק מהמדינה וחוקיה, אבל אין בכך קידוש השם.
3. במלחמת העולם הראשונה הדבר היה מאד נפוץ. אבל כיוון שאין מלחמה מול ישראל וספק אולי יש יהודי אין זה איסור, אבל ברור שכל אחד שיכול להעלם ולא להלחם שמא ממול יש יהודי בודאי עדיף.