מזוזה בין הבית לחצר

השאלה:

שלום הרב,

קנינו דירת גן שיש בה יציאה מהסלון למעין מרפסת פתוחה (אך מקורה ומוקפת במחיצות משלוש רוחות) ומשם יציאה לחצר. האם יש לקבוע את המזוזה מימין הכניסה למרפסת או מימין הכניסה לבית מהחצר? (יש פתח בגדר של החצר לכביש הראשי אך זאת לא הכניסה העיקרית לבית) כמו כן ישנה דלת נוספת בין הבית לחלקה האחורי של החצר -האם יש לשים את המזוזה מימין הכניסה לבית מהחצר או מימין היציאה מהבית אל החצר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בכל המקומות שהזכרת כיון שבבית עיקר תשמישו תקבעו בימין הכניסה לבית, הן בכניסה לחצר והן בכניסה מהחצר לבית.