מכירת כרטיסי פיס

השאלה:

לכב' הרב שליט"א, האם מותר להתפרנס ממכירת כרטיסי מפעל הפיס, לוטו וכו'? לאחרונה הוצעה לי עבודה זו, ואני רואה כאן שאלה הלכתית משתי סיבות: א) יש אוסרים את עצם קניית הכרטיסים הנ"ל (כמדומה לי שזו דעת הגר"ע יוסף שליט"א).
ב) כפי שהוגד לי, עיקר הפרנסה באה מהמהמרים הכבדים הקונים לעיתים כרטיסי השתתפות באלפי שקלים, ואני חושש שיש כאן נתינת מכשול (גם אם אין זה;תרי עברי דנהר). בכבוד רב ובברכה, ובציפייה לישועה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עיין בספרי באהלה של תורה חלק א שבררתי הלכה זו ולענ"ד פייס מותר.
אינך אחראי למהמרים כבדים.
טוטו הכרוך בחילול שבת - אסור.