מכנסי נשים

השאלה:

שלום כ הרב.
קראתי בעיון את הספר הלכה בימינו של כ הרב, והוא פקח את עיני בהרבה מובנים, וע"כ תודה.

רציתי לשאול בעניין מכנסי נשים, הרב כותב שהם אסורים (אלה שאינם צמודים, ואין בהם בעיית צניעות) מפני לא ילבש, כיוון שזה חיקוי לבוש של גבר.
רציתי לשאול, האם זה נכון גם במכנסיים כאלה שהם ממש "נשיים", שאין בהם שום חיקוי? האם גם כאן יש איסור "לא ילבש"? למה?
תודה מראש!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שכן שעדיין יש בהם 'לא ילבש' בעצם הגזרה יש חיקוי אפילו אם הם רחבים ותפורים עבור נשים בלבד.