מנהגים לספרדיה שמתחתנת עם אשכנזי

השאלה:

שלום כבוד הרב, אני ספרדיה, שמתחתנת עם אשכנזי:
א. האם אוכל לאכול בפסח בבית הוריי קטניות?
ב. האם עליי לשנות את נוסח תפילותיי?
ג. האם אצטרך לקחת על עצמי חומרות שבעלי נוהג על עצמו (למשל: לא לאכול אבקת חלב נוכרי)?

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. מן הראוי שתנהגי כבעלך עפי מנהג אבותיו ועל כן אל לך לאכול קטניות בבית הורייך.
ב. אינך צריכה לשנות את נוסח תפילת כי דבר זה נעשה רק בינך לבין עצמך ולא פוגע בשלום הבית אך את ילדיך עליך לחנך לפי הנוסח של האבא.

ג. אינך צריכה לקבל על עצמך חומרות של בעלך שהם הידורים שהוא מחמיר על עצמו אך רק בינך לבין עצמך. במטבח השותף עליך לשמור על מנהג אחיד דהיינו של הבעל