מקרה קשה

השאלה: שלום כבוד הרב,
סיימנו את שנת הלימודים ומורה שלימדה אותנו מתמטיקה (שלא הצליחה כל כך בלימוד) סיימה את השנה..וכנראה רוצים לפטר אותה...
עכשיו היא ביקשה מאיתנו לכתו במכתב למנהל שאנחנו רוצים שהיא תמשיך..ואנחנו לא רוצים.
מה עושים? עוזרים למורה או שאומרים את האמת והמורה תתפטר.? זה ממש חשוב ודחוף תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:16:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היסוד הוא תמיד לומר רק את האמת, אפשר להחליק דברים ולייפותם אולם אסור להתחנך לומר שקר (מלבד מקומות שחז"ל התירו), וכאן צריך לדעת לכתוב רק את האמת ללא תוספות והערכות מהצד, אלא בדיוק את המצב, שהרי צריך לקחת בחשבון שיש כאן גם דיון על התלמידים הבאים אחריכם ועל כן לא נראה שמותר לכתוב שקרים, היסוד הוא תמיד אמת.