נדר לשמור שבת

השאלה:

שלום לרב!
רציתי לשמור שבת כמו שצריך לכן אמרתי בקול, מתוך כוונה לעמוד בכך, שאני אשמור שבת (לא זוכרת איך אמרתי זאת בדיוק). עכשיו אני ב"ה שומרת שבת כמו שצריך, אבל קורה שלפעמים "מתפספסים" דברים, כמו לכל אחד.

האם זה נקרא נדר שעליי להתירו?

ואם כן האם התרת נדרים של ערב ראש השנה כאשר לא זכרתי נדר זה מתירה אותו?

תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שאלת הנדר אינה רלבנטית כשעוסקים בנושא כה עקרוני ובסיסי ביהדות כשמירת שבת
אם יש תקלות לפעמים בשמירת שבת אין להתיאש אלא ללמוד לקח ובשבת הבאה לשפר

שה' יעזור לך לשמור את השבת ואת כל המצוות כהלכה