נטילת ידיים במקרים שונים

השאלה:

שלום כבוד הרב,
בעקבות הבדלים בין ההלכות שאני מכירה/למדתי בעבר לבין מה שבעלי טוען מתוך לימודו, אשמח אם הרב יוכל לכתוב לי לגבי המקרים הבאים באיזה אופן יש לנטול ידיים - כלומר עם או בלי כלי וכן מספר הנטילות (פעם אחת בכל יד או שלוש פעמים).

1. בהשכמת הבוקר בפעם הראשונה שנוטלים בלי ברכה (מפני רוח רעה)
2. בבוקר בפעם השניה (אחרי שיוצאים מהשירותים ואחרי זה מברכים על נט"י).
3. אחרי שנוגעים בנעליים
4. אחרי שנוגעים במקומות מכוסים
5. אחרי שיוצאים משירותים ונגעו בגוף
6. אחרי שיוצאים משירותים בלי להתפנות (כלומר האם צריך נטילה אחרי עצם ההימצאות במקום כזה?)
7. לפני אכילת לחם
8. כשקמים משינה באמצע היום של יותר מחצי שעה
9. כשיוצאים מבית קברות
10. אחרי גזיזת ציפרניים

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש מחלוקות וספקות בחלק מהנושאים אלו לכן ינהג כל אחד מכם עפ"י מנהגו
הרשימה דלהלן היא לחומרא ומי שנוהג אחרת בחלק מהנושאים יש לו על מי לסמוך
1. שלש פעמים ובכלי.
2. שלש פעמים ובכלי מספק.
3. פעם אחת ואי"צ בכלי.
4. פעם אחת ואי"צ בכלי.
5. פעם אחת ואי"צ בכלי.
6. פעם אחת ללא כלי וללא ברכה.
7. פעמיים על כל יד ברציפות ולא לסירוגין ומכלי (ואם בהרבה מים די בפ"א לכל יד ובכלי).
8. שלש פעמים ובכלי.
9. שלש פעמים ובכלי.
10. שלש פעמים ובכלי.