נישואין לגויה

השאלה:

שלום לכת"ר.
אבקש לשאול את הרב - מדוע מחד גיסא בעניין הנישואין עם גויה נאמר "קנאין פוגעים בו" ומאידך גיסא התורה התירה "אשת יפת תואר"(אמנם במצב של מלחמה אולם בסופו של דבר הנישואין נעשים לאחר המלחמה). דבר נוסף שאיננו ברור לי הינו כיצד התורה התירה גיעולי עכו"ם בזמן מלחמה ? ויש אומרים שזה לא מפני פיקוח נפש או רעב ?
בכבוד התורה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בענין יפ"ת הותר לפני גיור לכל היותר בעילה ראשונה מפני יה"ר.
גיעולי עכו"ם הותרו במלחמת הרשות ולא המלחמת מצוה וכדברי
הרדב"ז (מלכים פ"ח ה"א): "ונראה לי ליישב דברי רבינו דלעולם
במלחמת שאר העמים איירי ולא איירי שהם מסוכנים אצל הרעב אלא
שאינם צריכין לטרוח לבקש מאכל היתר כיון שנכנסו לגבול העמים אם
ילכו לבקש מאכל היתר יקומו עליהם העמים ודמיא להא דאמרינן צרין
על עיירות של העמים ואפי' בשבת אבל קודם שיכנסו לגבול הרי הם
כשאר כל אדם".