נסיעה לחו´´ל בזמן אבלות

השאלה: שלום רב,
לפני כ-10 חודשים נישאתי לבחיר ליבי. החלטנו לדחות את ירח הדבש לקיץ הבעל"ט.
לפני כ-4 חודשים נפטר אבי היקר וכשבועיים לאחר מכן נכנסתי להריון.
מאחר ואנו יודעים כי בקיץ הבא לא נוכל לממש את רצוננו ולנסוע (בשל התינוק) אנו מאוד רוצים לטוס בקיץ זה.

האם מבחינה הלכתית דבר זה אסור?
אני יודעת על הגישות הטוענות כי אין לנסוע לחו"ל כלל וכלל, אך זו לא התשובה לה אני מצפה...

שאלתי את שאלתי זו לפני מס´ ימים ועדיין לא קיבלתי תשובה... הנושא דיי חשוב ודחוף.

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:32:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני אין ללכת בשיירות בזמן אבלות (שו"ע סי´ שפ סעי´ כה), אולם נראה שאם זה לא נעשה בקבוצה אלא שני בני זוג, ואין שמחה יתרה אפשר להקל, ובלבד שיהא בטיול זה צורך, דהיינו לחץ נפשי וכדו´. כאשר יש לחץ אפשר להקל משום כך לצאת גם לחו"ל אולם באופן כללי צריך לדעת שאין לצאת לחו"ל.