נסיעה לפולין בעוד שבוע

השאלה: בס"ד
כבוד הרב חודש טוב,
בעוד כשבוע אני יוצא למסע לפולין במסגרת בית הספר
במסגרת המסע אנו נסייר לצערי הרב בוורשה בשבת (הליכה ברגל) דבר שיוצר בעיה הלכתית רצינית בנוגע לשמירת השבת: בעיקר בגלל שאסור לטלטל בעיר.
אינני יודע מה לעשות בקשר לזה,בפולין ישנה הנחייה שחייבים לקחת דרכון צמוד עליך בכל פעם שיוצאים מהמלון,אני לוקח איתי חפצים יקרי ערך שחייבים לקחת למשל: כסף ומצלמה (שאני כנראה אפקיד אותם בס"ד בכספת לפני השבת וככה אני לא אסחב עם מוקצה שאסור לטלטלו כלל) אבל הבעיה הכי גדולה היא בקבוק מים שאין לי מושג מה לעשות ואיך לקחת אותו,כנראה ואנחנו נסייר בוורשה עד שעות הערב והמבוקר של שבת עצמה ואני חושש להתייבש
מה עליי לעשות? יש מקום להקל לקחת בקבוק מים ודרכון? אני יודע שזה קצת נשמע זוועה אבל אולי אפשר להיעזר בחברי משלחת אחרים (שלוקחים עמם דברים משום שאינם שומרי שבת)?
אני ממש מתנצל על סוג השאלה ועל אורכה
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:40:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איני רואה דרך להקל להוציא מים בבקבוק במקום שאין ערוב. כמו כן אין ליתן לאדם שמטלטל כבר שיקח בעבורי מים במקום שאין ערוב.

כתיבה וחתימה טובה