סגנונות מוזיקה

השאלה:

1)למה אין בעיה לשמוע מוזיקה אירית אבל מוזיקה ישראלית ומוזיקה לועזית אסור לשמוע? הרי יש שירים לועזיים שלא מבינים בהם את המילים וגם אם השפה אנגלית יש כאלה שלא מבינים ואז אין בעיה לשמוע את השירים,

לגבי שירים ישראלים יש שירים שהמילים מהמקורות שאין בעיה לשמוע אותם

אז מה הבעייה לשמוע גם ישראלי ולועזי ולהשמיע את השירים בחתונות?

2)האם בתשובה לשאלה 1 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל מכבוד הרב תשובות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מנגינה ללא מילים מותר לשמוע וכדאי שתהא עדינה ולא רועשת.

שיר (מנגינה + מילים) אם המילים מובנות לך ויש להן תוכן חיובי מותר לשיר ולשמוע.

אם התוכן שלילי אין לשיר אותם

2) אין הבדל בשירה ווקאלית יש הבדל בנגינה אינסטרומנטאלית