סוכה מתחת לעץ במרפסת

השאלה: שלום וברכה
האם מותר לבנות סוכה מתחת לעץ פסיפלורה במרפסת, כאשר העץ נמצא בתוך עציץ, ולא מחובר לאדמה (חוץ מלאדמה שבעציץ)? האם זה מהווה חציצה?
בנוסף, האם פסיפלורה נחשבת כעץ או כשיח לעניין עורלה?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:17:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי שאלת הפסיפלורה ומעמדה, נחלקו בכך האחרונים, וכבר נכתבו תשובות באתר זה, ולדעתי כדאי להחמיר מכיוון שזה ספק בשל תורה, אולם יש מגדולי ישראל שמקילים להחשיבו כירק.
לעניין סוכה, העציץ בודאי נקוב, שהרי אחרת היה מרקיב השורש, וכמו כן העלים הם מול הקרקע ועל כן נחשב להיות כמחובר לקרקע, ואין לעשות סוכה תחתיו.

בברכת כתיבה וחתימה טובה